Velduftende vaniljeboller fyllt med havre og kokos. Nydelig kombinasjon!

Ingredienser

Bolledeig:
500 gram hvetemel
2,5 dl melk
25gram gjær
80 gram sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 egg
100 gram smør, i terninger
Havre og kokosfyll:
100 gram havregryn
80 gram kokos
100 gram melis
80 gram smør (romtemp.)

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene (med unntak av smøret) i kjøkkenmaskinen og elt i 10-15 minutter på sakte fart til deigen slipper eltebollen. Tilsett smør og elt til alt smøret er eltet godt inn i deigen (ca 10-15 minutter). Sett lunt i en time.
Ta deig (ca 15-20 gram) og rull til boller. Trykk bollen flat og brett deigen over havre og kokosmassen som en konvolutt. Press godt ned slik at massen kommer ut i kantene og lag en grop i midten som du deretter fyller med vaniljekrem. La heve ca 30 minutt. Stek på 210 grader i ca.8-10 minutter.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!