Verdens beste boller er spesielle for de blir enormt store og luftige, er super på smak og kan varieres i mange typer som f.eks enkle boller, boller med sjokolade, boller med rosiner, kanelsnurrer, skoleboller, fylte boller med krem. Alt kan prøves. Her hjemme baker vi disse hver helg i forskjellige varianter med smak eller forskjellige former. Min sønn kaller dette mammas beste boller og lurer spent hver helg på hva som skjuler seg inni denne gang.

Ingredienser

500-600 gram hvetemel.
100 gram bremykt steke/bake smør.
90 gram sukker.
1 ts kardemomme.
1 ts salt.
50 gram (1pk) gjør (fersk).
3,5 dl melk.

Fremgangsmåte

Smelt smør og tilsett melka til du får en lunken blanding, rør ut gjæren.
Ha en stor bolle der man blander mel, sukker, kardemomme, salt og bland dette litt før man heller oppi melke blandingen i en stråle oppi.
Elt deigen godt, for hånd eller kjøkkenmaskin (jeg bruker hånda) og la den heve under et klede på et lunt sted i 45 min ca. Bak ut bollen og vær oppfinnsom med hva man vil fylle bollene med, eller forme de etter fantasi. Etterhvert i 30-40 min. Pensle med egg før steking midt i ovnene på 180 grader i 8-10 min. Enjoy :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!