Lussekatter med ekte safran. De blir knallgule, luftige og smaker helt himmelsk godt!

Ingredienser

50 g Bremykt
5 dl lettmelk
50 g gjær
1 ts salt
2 ts sukker
1 kg hvetemel
2 g safranpulver
125 g Bremykt
135 g sukker
1 egg
rosiner

Fremgangsmåte

Smelt Bremykt, ha i melken (37 grader), rør inn gjæren, tilsett sukker, salt og nesten alt melet. Deigen skal slippe bollen. Dryss mel over bollen.
Hev under dobbelt klede til dobbelt størrelse (1 time)
Bland safran med 1/2 ts sukker/ litt brennevin
Rør sukker og Bremykt porøst
Tilsett safran og egg
Rør smørkremen inn i bolledeigen. Bruk resten av melet på bakebordet.
Trill fingertykke pølser og form til lussekatter.
Heves til dobbel størrelse.
Pensel med egg og pynt med rosiner.
Stekes midt i ovnen 250 grader/200 grader varmluft i 8-10 minutter

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!