Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

Lykkegriser:
10-12 stk
- 30 g gjær
- 2 1/2 dl melk
- 60 g Bremykt Steke og Bake
- 1 egg
- 1/2 ts salt
- 60 g sukker
- ca. 500 g hvetemel
- vaniljekrem
- 1 egg til pensling
- melisglasur
- rosiner til øyne

Fremgangsmåte

1) Smelt smøret, hell i melken og varm til 37 grader. Rør ut gjæren i melkeblandingen.
2) Tilsett salt, sukker og ett sammenpisket egg. Ha i hvetemel og kna til en smidig og jevn deig.
3) Sett deigen på et lunt sted med et kjøkkenhånkle over og la den heve i 40 minutter.
4) Kjevl ut deigen til den er cirka 4 mm tykk. Bruk en 8 cm i diameter rund utstikker og trykk ut 20 rundinger.
5) Legg en klatt med vaniljekrem i midten av 10 av rundingene. Pensle rundt vaniljekremen med et sammenpisket egg. Legg på de 10 andre rundingene og trykk godt rundt kanten.
6) Til nesen: Trykk ut 10 rundinger med cirka 4 cm i diameter og trykk ut 2 hull i midten. Jeg brukte en rund tipp til å stikke ut 2 hull. Du kan også bruke en eplekjerneutstikker eller lignende. Pensle baksiden av grisenesen med egg og sett den på hodet.
7) Form resten av deigen til ører. Jeg skjærte deigen i små trekanter.
8) Pensle grisene med egg før steking. Stek nederst i ovnen ved 200 grader i 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist.
9) Lag litt melisglasur av melis, vann og 1 sitrondråpe. Ha glasuren i en plastpose eller krempose og klipp et lite hull på tuppen av posen. Lag 2 øyne av melisglasur og sett på 2 rosiner på hver gris.
10) Server nybakte lykkegriser til noen heldiggriser.

Loading content...