Verdens beste hveteboller, formet som søte griser! Grisebollene er fylt med vaniljekrem, toppet med melisglasur og rosiner til øyne. Fantastisk gode og morsomme boller! Disse hjemmebakte lykkegriser blir alltid en suksess hos både store og små.
Lykkegriser:
10-12 stk
- 30 g gjær
- 2 1/2 dl melk
- 60 g Bremykt Steke og Bake
- 1 egg
- 1/2 ts salt
- 60 g sukker
- ca. 500 g hvetemel
- vaniljekrem
- 1 egg til pensling
- melisglasur
- rosiner til øyne
1) Smelt smøret, hell i melken og varm til 37 grader. Rør ut gjæren i melkeblandingen.
2) Tilsett salt, sukker og ett sammenpisket egg. Ha i hvetemel og kna til en smidig og jevn deig.
3) Sett deigen på et lunt sted med et kjøkkenhånkle over og la den heve i 40 minutter.
4) Kjevl ut deigen til den er cirka 4 mm tykk. Bruk en 8 cm i diameter rund utstikker og trykk ut 20 rundinger.
5) Legg en klatt med vaniljekrem i midten av 10 av rundingene. Pensle rundt vaniljekremen med et sammenpisket egg. Legg på de 10 andre rundingene og trykk godt rundt kanten.
6) Til nesen: Trykk ut 10 rundinger med cirka 4 cm i diameter og trykk ut 2 hull i midten. Jeg brukte en rund tipp til å stikke ut 2 hull. Du kan også bruke en eplekjerneutstikker eller lignende. Pensle baksiden av grisenesen med egg og sett den på hodet.
7) Form resten av deigen til ører. Jeg skjærte deigen i små trekanter.
8) Pensle grisene med egg før steking. Stek nederst i ovnen ved 200 grader i 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist.
9) Lag litt melisglasur av melis, vann og 1 sitrondråpe. Ha glasuren i en plastpose eller krempose og klipp et lite hull på tuppen av posen. Lag 2 øyne av melisglasur og sett på 2 rosiner på hver gris.
10) Server nybakte lykkegriser til noen heldiggriser.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!