Den beste bolleoppskriften som finnes! Luftige og saftige boller som smaker helt fantastisk. Kan brukes til kanelboller og skoleboller også.
300 gram Bremykt.
9 dl melk.
100 gram fersk gjær.
2,5 dl sukker.
3 egg.
Mel til passe tykk (ca 1,2 kg).
1) varm melken og smør sammen til smøret smelter. Avkjøl til 37 grader.
2) pisk egg, sukker og gjær sammen.
3) tilsett mel og melke/smør-blandingen litt etter litt om hverandre. Deigen skal være lett å rulle til boller.
4) hev deigen i ca 30 min.
5) rull ut boller eller lag kanelboller eller skolebrød.
6) hev bollene i 30-60 min.
7) Stek bollene på 225 grader i ca 10-12 minutter til de er gyllen.
8) NYT.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!