Kombinasjonen valnøtter og lønnesirup er uslåelig! Med salt karamellsaus blir det om mulig enda bedre!

Ingredienser

Boller:
1 pakke tørrgjær
5 dl H-melk
1 egg
150 g Bremykt
2-3 ts nymalt kardemomme
1 dl sukker
1 klype salt
12-13 dl hvetemel
Fyll:
200 g Bremykt
1,5 dl brunt sukker
4 ss lønnesirup
100 g hakkede valnøtter
Salt karamell:
100 g sukker
2 ss vann
2 ss Bremykt
1 dl kremfløte
1 klype salt

Fremgangsmåte

Boller:
Bland alt og elt i en kjøkkenmaskin 8-10 min eller til deigen er blank og seig. La heve til dobbel størrelse. Dele deigen i to deler og kjevle ut til to leiver. Smør på fyllet jevnt og rull deigen til en pølse. Kutt i biter og legg på stekeplate.
La etterheve. Pensle eventuelt med egg. Stek ved 225 grader ca 10 min.
Fyll:
Rør sammen alle ingredienser til fyllet.
Salt karamell:
Ha sukker og vann i en liten kasserolle på ganske høy varme. Når det har fått en gylden farge trekker du den av varmen og tilsetter Bremykt. Tilsett så fløten (som blitt varmet opp på forhånd) og la småkoke i 1-2 min. Tilsett salt etter smak. La avkjøles. (Den tykner når den avkjøles).
Ringle karamellen over bollene og nyt!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!