verdens beste rosinboller boller fylt med vaniljekrem
100 g.smeltet Bremykt . 1dl sukker. 50 g gjær for søte deiger. 3,5 dl lunken melk. 0.5 ts kardemomme. 0.5 ts hornsalt. ca 500 g. mel , 1/2 pakke rosiner (valgfritt) . Ferdig vaniljekrem
1.Smelt 100 g smør 2. lunk melken til fingervarmt . 3. Bland sukker kardemomme, hornsalt, gjær og melk i en bolle , ha oppi litt og litt mel mens du rører . Det lønner seg å bruke en maskin. Pass på at deigen ikke blir for hard, best når den er litt klissete. La maskinen gå i ca.10 minutter. 4. Ha oppi rosiner helt på slutten av eltingen. 5. La heve til dobbel størrelse . 6. Del opp i ca 12 emner. trykk de flate 7. Ta en ts vaniljekrem i midten å brett deigen rundt, sett den med skjøten ned på et bakepapirkledd stekebrett. stek på 230 grader i 8-10 minutter.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!