Enkle og gode boller. Fine å fryse. Utprøvd i 5 generasjoner.

Ingredienser

Ingredienser
3 ½ - 4 dl melk
125 g Bremykt – lunkes sammen (fingervarmt)
50 g gjær røres ut i blandingen
500 g hvetemel
50 g farin (kan erstattes eller tilsettes halve av hver med
Natreen)
½ ts kardemumme (eller etter smak – vær raus)
½ ts hjortetakk

Fremgangsmåte

Det tørre blandes - og det våte røres i – eltes.
Deigen skal være myk og litt ”klissen” –
Strø på litt mel heves under plast eller håndkle til dobbelt størrelse.
Eltes – sammen med rosiner, hvis man vil ha dette (jeg lager gjerne halvparten av hver)
Bak ut til runde boller med størrelse som du ønsker selv.
Etterheves ca. 30 min. (til et lett fingeravtrykk blir sittende igjen på kanten av en bolle).
Pensles med sammenpisket egg.
Stekes midt i ovnen – ca 200 grader i 8-10 min. til de er godt gyllenbrune.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!