Dette er en bolleoppslrift som nesten alle i min familie og omgangskrets ønsker oppskriften på etter å ha spist. Deilige, luftige og utrolig gode! En vinner blant både store og små!

Ingredienser

Oldemors nydelige hveteboller
(12 store)
1 pakke gjær (50 gram)
3 1/2 desiliter melk
100 gram Bremykt steke & bake
Nesten 1 liter hvetemel
Drøyt 1 desiliter sukker
1 teskje kardemomme
1 teskje bakepulver (kan sløyfes)
Egg til pensling

Fremgangsmåte

Bollene må være i stekeovnen i nesten et kvarter i 210 graders varme.
Smuldre gjæren i en stor bolle.
Varm opp melken til den er lunken, ca 37 grader, og rør gjæren ut i den.
Bland sammen mel, sukker, bakepulver og kardemomme i bollen. Smuldre mykt smør inn i blandingen eller smelt smøret sammen med melken. (Det pleier jeg å gjøre.)
Bland alt sammen til en så jevn deig du klarer. (Jeg bruker en kjøkkenmaskin.)
Dekk bollen til med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse.
Del deigen i biter og trill runde boller på bakebordet. Legg bollene på en stekeplate med bakepapir på. Legg over plast igjen, eventuelt et glasshåndkle og la bollene stå til etterheving, ca 20 minutter.
Knekk et egg i en liten kopp eller skål og pisk det sammen med en gaffel. Pensle egg på bollene.
Stek bollene og la dem bli kalde på rist.
Dette er en grunndeig som jeg også bruker når jeg lager kanelsnurrer eller fyller dem med vaniljekrem slik bildet viser.
Når jeg baker fastelavensboller deler jeg dem og fyller med krem og syltetøy eller andre godsaker.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!