Dette er skoleboller som har vaniljekremen rundt i hele bollen, ikke bare som en klump i midten. Med melis-herlig!!!
1 kg hvetemel
180 g farin
200 g bremykt steke og bake
1 ts kardemomme
7 dl melk
100 g gjær
Rosiner
Piano vaniljekrem
Varm melk og smelt smør i melken.
(37 grader)
Bland gjæren i væsken.
I bakebollen/mikseren heller blandingen av tørrvarene. Elt godt før forheving.
Ta passe store biter på bakestedet.
Kjevle ut til en avlang leiv. Smør et tykt lag på hele leiven. Strø rosiner over. Rull sammen fra langsiden. Kutt passe store biter av rullen, og legg på stekebrettet med kuttsiden ned.
Etterhev. Stek ved 200 grader i ca 10 min.
Kalde og før servering smør på melis og evt kokos:)
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!