Prinsessekake blir man aldri lei og ikke uten grunn. Dette er nemlig nydelig hvetebakst fylt med vaniljekrem pyntet med melisglasur.

Ingredienser

(Ca. 10 porsjoner)
130 g Bremykt Original, romtemperert
3 dl melk
30 g fersk gjær
80 g sukker
½ ts salt
1 ts kardemomme
Ca. 500 g hvetemel
1 egg
Bremykt til smøring av springform (26 cm)
1 pk ferdiglaget vaniljekrem til fyll
Melisglasur (melis blandet med vann) til pynt

Fremgangsmåte

Ha de tørre ingrediensene i en miksebolle (hold av ca. 50 g hvetemel til justering av deigen).
Rør ut gjær i fingervarm melk (ca. 37 °C) og ha over det tørre. Elt godt sammen, tilsett egg.
Elt deigen 4-5 minutter, tilsett litt og litt Bremykt og elt i ca. 5 minutter til deigen er smidig og glatt og så vidt slipper bakebollen. Tilsett evt. litt mer hvetemel. Dekk med plastfilm og hev på et lunt sted til dobbel størrelse.
Forvarm stekeovnen til 200 °C.
Kjevle ca. 1/3 av deigen til en sirkel og legg i bunn av springforma. Trykk deigen helt ut til sidene. Smør et godt lag med vaniljekrem over.
Trill resten av deigen til 7 like store boller. Legg en i midten av forma og fordel resten rundt. Legg vaniljekrem i sprekkene mellom bollene.
Dekk med plastfilm og la etterheve 10-15 minutter. Stek kaka på nederste rille, 30-40 minutter til kaka er gyllen og gjennomstekt. Dekk til med bakepapir mot slutten av steketiden. Avkjøl litt før du har over litt melisglasur.
Tips:
Lag kanelsnurrer istedenfor å rulle deigen til boller. Eller fyll snurrer med vaniljekrem.