Deilige sjokoladeboller, der rester av ulike typer sjokolade er blitt brukt! Deilig smak av både sjokolade og karamell.
2 l hvetemel
250g Bremykt (smeltes)
200g sukker
3-4 ss kardemomme
2 poser tørrgjær
7dl melk (37 grader) varmes i kjele.
Bland alt det tørre godt. Og bland inn melk og smør (litt og litt av hver om gangen). Når det er rørt inn, så eltes dagen GODT for hånd til deigen er god og smidig, bland så inn restene av sjokolade. La heve i ca 45-60 min.
Rull deretter deigen ut til en lang rull og del opp i ca like jevner og lag boller, klem så noen sjokoladebiter nedi bollene. Oppskriften gir ca 15 store boller. Etterhev så i 30 min. Pensle med egg og stek midt i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!