God gammeldags oppskrift på deilige boller. Et tips for å få det til å se ekstra smakfullt ut er å pensle bollene med melk med en gang de har kommet ut av stekovnen :)

Ingredienser

Gir ca 24 boller
Bremykt Steke og bake 100 g
Melk 3,5 dl
Gjær 50 g
Sukker 1 dl
Kardemomme 1ts
Hornsalt 1/2 ts ( kan sløyfes og bruke vanlig salt)
Hvetemel 9 dl
En skvett melk til pensling

Fremgangsmåte

1) Smelt Bremykt steke og bake og ha melken i, varmes til 37 grader. Rør gjøren ut i litt av melken. Ha så i resten av melken,sukkeret og Kardemommen. Bland hornsalt/vanlig salt med litt mel og rør det i. Ha oppi resten av melet og elt deigen i ca 7 min med maskin -noe lengre for hånd. Dekkes med plast i 25-30 min.
2) Del så deigen i 24 emner og trill de til deilige glatte boller og legg de på stekeplaten.
Dekk de med kjøkkenhåndkle og plastg la de heve i 50 min ca.
3) Stek de så i 12 min på 225 grader.
4) Pensle bollene med melk med en gang du har tatt de ut.
5) Avkjøles på rist
6) Spis og kos deg med deilige nybakte RETROBOLLER :))

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!