Ca 900 gram hvetemel
50 gram tørrgjær
1 ts kardemomme
0,5 ts salt
150 gram sukker
1 egg
5 dl helmelk
150 gram bremykt smør
Fyll
Ca 350 gram ripsbærsyltetøy
250 gram kremost naturell
Topping
125 gram ost
50 gram bremykt smør
170 gram melis
1 ss vaniljesukker
Bland alle tørre ingredienser i bakebollen, men hold igjen litt av melet i tilfellet du ikke trenger alt. Varm melken til ca 30 grader og rør inn egget i den lunkne melken. Bland inn melken og elt deigen i ca 10 min på lav til medium hastighet. Skjær smøret i terninger og elt smørterningene inn i deigen. Elt videre i ca 10 min. Dekk bakebollen med plast og hev deigen i 1 - 1,5 timer.
Hvelve deigen på bakebordet og kna den lett. La deigen hvile i 10 minutter før du deler den i to like deler. Deigen blir lettere å håndtere når den får hvile. Kjevle ut hver del til ca 46 x 30 cm. Bland ripsbærsyltetøy og kremost. Bre dette utover begge leivene jevnt fordelt. rull sammen til to pølser. Skjær ca 3 cm brede stykker av deigen og sette snurrene på bakebrett kledt med bakepapir. La snurrene heve under plast i ca 30 min. Pensle med sammenvispet egg.
Stek på midterste rille i ovnen 225 grader 10 - 12 min.
Topping
Bland alle ingredienser til topping med en håndmikser. Legg på ca 1,5 ss topping på hver bolle mens de enda er varme.