Bremykt Logo

En bolle som kommer fra min hjemby Norrköping. Deigen inneholder sirup og ikke sukker.Fyllet inneholder sukker og salt og bremykt.

Ingredienser

5 dl melk.
50 gram gjær
200 gram bremykt.
1 3/4 dl hvit sirup
11-12 dl vetemel. Kan trenges mere, man får se på deigen hvor den ser ur.
Fyll.
200 gram bremykt. romtemperert.
1,5-2 ts salt.
1/2-1 dl sukker.

Fremgangsmåte

1.
Ha gjæren i en bakebolle.
Smelt bremykt i en kjele og ha i melken. Varm til 37*C.
Ha så vesken i bakebollen og rør tils gjæren har smelta.
2.
Ha i sirupen og melet og rør sammen. Bruker maskin og har i melet litt etter kvert, ikke allt på en gang. Pass på at deigen ikke blir for hard.
3.
Hev i 30 minutter. Med håndkle eller gladpakk på.
4.
Så kjevler du ut deigen passe tynt. Deler den opp i to, enklest å kjevle da.
Ha på bremykt og dryss sukker/saltblandingen over.
Rull sammen til en pølse og så skjærer du den i 1,5 cm tjukke skiver.
Legg skivene på en smurt plate, i strake linjer og passe tett.
5.
Hev igjen under håndkle i 30 minutter.
Sett på steikovnen, 225 grader i varmluft.
Steik bollene tils dem fått fin farge. Vanskelig å si eksakt tid, eg bruker 5-8 minutter. Man får passe på, det er så forskjelligt i forskjellige steikovner.
6.
La dem avkjøle på steikeplata. Så tar du dem opp, pensler med smelta bremykt og dypper dem i sukker.
Server med en god kopp kaffe.
Går utmerket å fryse, men skal du fryse dem, så vent med å pensle bremykt og ha ha sukker på. Det gjør du når du tint dem.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!