Med denne hvetedeigen blir bakverket garantert hevet og luftig fordi den inneholder 3 hevemidler. Og med lemoncurd inni er de himmelsk gode.

Ingredienser

5 dl vann
5 dl melk
250 g smeltet smør
250 g sukker
2 egg
1 pk gjær
1 ss bakepulver
3 ts kardemomme
2 kg mel
Lemon curd:
4 eggeplommer
150 g sukker
120 g presset sitronsaft
Revet skal av 2 sitroner.
100 g mykt smør i terninger.

Fremgangsmåte

1. Kok vannet
2. Blandt det kokte vannet med kald melk.
3. Bland inn gjær.
4. Ha i smeltet smør og eggene.
5. Ha i bakepulver og kardemomme.
6. Ha tilslutt i 1 kg mel.
7. Elt i maskin eller for hånd og ha i mer mel til passelig konsistens.
8. Hev på lundt sted i 1 time.
Vil du ha vanlige boller så trill de ut i like store boller (gjerne vei hver bolle så de blir like stor, da blir de jevnere stekt). Og hever de i 30-60 min.
Lemoncurd (sitronsmør):
Ha eggeplomme, sukker, sitronjuice og revet sitronskall i en metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vannbad. Rør helt til blandingen tykner og blir kremete. Ta kjelen av platen og bland inn mykt smør. Avkjøl i kjøleskap.
Sitronsnurrer:
Del deigen i 2. Kjevle ut en firkant. Ca. 1 cm tykk.
Smør et lag lemon curd på hele firkanten. Rull deigen sammen. Del rullen opp i snurrer. Du kan også lage fletter eller forme de slik du vil. Bruk fantasien. Gjør det samne med den andre halvdelen. Settes på bakepapir-kledd stekeplate og heves i 30-45 min. Smør de så med egg og strø perlesukker over.
Stekes på 180 grader i ca. 15 min.
Avkjøl på rist.
Strø over melis eller melisglasur smakstilsatt med sitronsaft.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!