Saftig og smakfull kringle med mørk sjokolade, vaniljekrem, og en tydelig ettersmak av smør.
Brioche-deig
250 g Bremykt Steke og Bake, i terninger
600 g hvetemel
100 g sukker
1/2 pose tørrgjær
1 ts salt
5 egg, romtemperert
1 dl vann, lunkent
1 egg til pensling
Fyll:
3 dl ferdig vaniljekrem
100 g 70 % sjokolade, grovhakket
Briochedeig:
1) Bland lunkent vann med tørrgjær, og en klype sukker i en liten skål. La det stå i 10 minutter til gjæren begynner å skumme.
2) Rør sammen alt det tørre med smør - gjerne i en kjøkkenmaskin - til alt er godt blandet.
3) Bland i gjærblandingen, og deretter et og et egg.
4) Med kjøkkenmaskin tar det fort 10 minutter før deigen er blitt blank og fin, og slipper bollen.
5) Sett deigen til heving, i minst 3-4 timer.
Hvordan forme kringlen.
1) Kjevle deigen ut til en kvadratisk leive, gjerne 1 cm tykk
2) Smør på vaniljekrem, og dryss på grovhakket sjokolade
3) Brett deigen i tre, altså først 1/3 av høyresiden mot midten, og deretter 1/3 av venstresiden mot midten.
4) Skjær opp deigen på langsiden slik at du får tre lange striper
5) Flett de tre lange stripene sammen, og deretter form den som en kringle
6) Pensle kringlen med egg, og la den etterheve i 1 time
Kringlen stekes på 200 grader i ca. 15-25 minutter avhengig av hvor tykk kringlen er.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!