Det beste med en skolebolle er etter min mening vaniljekremen, kokosen og en saftig bolle. Dessverre er der bare bitene rundt midten av den vanlige skolebollen som er best. Hvorfor ikke lage en skolebollesnurr som sikrer bolle, kokos og vaniljekrem i hver eneste bit?

Ingredienser

Bolledeig:
5 dl h-melk
1 pk gjær
2 dl sukker
1 kg hvetemel
1 ts salt
2 ts kardemomme
2 egg
150 gram Bremykt
Vaniljekrem:
4 eggeplommer
2,5 dl kremfløte
3 dl helmelk
80 g sukker
40 g maisenna
2 ts vaniljesukker med ekte vanilje
Øvrig: Kokos

Fremgangsmåte

Bolledeig:
Bland lunken melk med 1 ts sukker og en pakke med tørrgjær. La blandingen godgjøre seg i 10 min. Når gjæren begynner å skumme, kan du tilsette eggene og alt det tørre. Sett kjøkkenmaskin på sakte elting. Etter 5 min kan du tilsette Bremykt - ikke smeltet. Elt deigen i 5 min til. Når deigen slipper eltekroken, er den ferdig. Sett den til heving i minst 60 min.
Vaniljekrem:
Pisk eggeplommene med sukker, vaniljesukker og maisenna lett sammen. I en kasserolle, varm melk- og fløteblanding til kokepunktet og hell litt og litt av denne i eggeplommene. Når halvparten av melk- og fløteblandingen er godt blandet med eggeplommene, kan alt helles tilbake til kasserollen. Kok opp på medium varme til blandingen tykner. Har du en visp med termometer, kan du gjerne varme opp på litt sterkere varme - bare rør hele tiden.
Sette sammen bollene:
Samme fremgangsmåte som kanelsnurrer.
Del bolledeigen i 3-4 emner. Kjevle ut en del av gangen til en stor kvadratisk form. Smør på vaniljekrem, og strø et raust lag med kokos. Rull deigen, del i biter og sett bollene på et stekebrett for etterheving.
Stekes på 210 grader i 10-12 min - avhengig av størrelse på bollene.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!