Boller som smelter på tungen!

Ingredienser

6 dl melk
50 gram bremykt
6 ss melis
50 gram gjær
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
Hvetemel
Egg/vann til pensling

Fremgangsmåte

1. Smelt smør i en kjele.
2. Hell i melken og melis, rør godt til fingertemperert.
3. Smuldre gjær i en bakebolle og hell melkeblandingen over.
4. Tilsett salt, vaniljesukker og mel. Deigen skal vere litt klissette.
5. Hev til dobbel størrelse ca 1 t.
6. Trill boller på en melet underflate og plasser på bakematte eller bakepapir.
7. La bollene etterheve i 30 min.
8. Pensle bollene med egg eller vann.
9. Stek bollene midt i ovnen på 225 grader i 6-10 min alt etter hvordan ovnen din er.
10. Bollene nytes nystekte, gjerne med syltetøy og rømme!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!