Denne oppskriften er brukende til alle typer boller og horn og den er veldig god å bake ut trenger nesten ikke bruke mel på platen.

Ingredienser

1,6 kg hvetemel
180 gr sukker
2pk gjær
4 sammenpiskede egg
400 gr smelta smør
8dl melk

Fremgangsmåte

1 Ha i sikta hvetemel.
2 ha i sukker.
3 smelt smør og ha i melk varm opp til 37 gr.
4 ha gjær i en kopp og ha på litt sukker slik at det smelter.
5 pisk sammen eggene med en gaffel og bland alt det våte sammen med hvetemel og sukker.
6 Kjør dette i kjøkken maskin i ca 5-7 min.
7 la dette heves i ca en time.
8. Bakes ut til horn, boller, eller kjevles til kanel boller.
9 la det etterheve i ca 10 min.
10 stekes på midterste rille på 200 gr i ca 7- 10 min.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!