Denne baksten er svært spesiell og skiller deg ut siden den kan lages av alle, den ser ekstremt god ut og den gir de BESTE bollene! Bremykt er noe de fleste har i kjøleskapet, og kan like så godt brukes til frokosten som til bakerverk!

Ingredienser

Bolledeigen:
-950g hvetemel
-5dl melk
-1 pose gjær
-125g sukker
-1 Ts kardemomme
-klype salt
-1 egg
-150g Bremykt (romtemperert)
Kanelfyllet:
-8ss sukker
-3ss kanel
-130g Bremykt
(Jeg personlig synes det er godt med masse fyll, så pleier å lage bittelitt ekstra)

Fremgangsmåte

1) Bland alt det tørre i en bolle, tilsett den lunkende melken og egget. Elt deigen litt før du tilsetter det romtempererte smørret. Elte helt til du får en smidig og fin deig (ca. 5-10min).
2) Sett deigen til heving med en plastpose rundt. Den skal bli dobbel størrelse, det tar ca. 1 time. Jeg pleier å sette bollen på badet siden der er det lunt.
3) Lag kanelfyllet. Bland sammen Bremykt, sukker og kanel i en bolle. (Om bremykten har fått stå ute litt er dette veldig fort gjort).
4) Del deigen i 2 og kjevl begge deigene ut til et rektangel, ca. 50cm x 50cm. Smør på fyllet.
5) Brett deigene i 3 og kjvel litt forsiktig oppå dem. Deretter skjærer du dem opp i remser, ca. 10-12 stk.
6) Tvinn remsene noen ganger rundt, lag en knute på dem og legg de på et stekebrett ikledd bakepapir. Ta et kjøkkenhåndkle over og sett snurrebollene til etterleving i ca.30 min.
7) Sett ovnen på 220 grader og stek bollene i ca. 10 min. Steketiden avhenger av størrelsen på bollene dine. Du kan gjerne pensle bollene med melk før du setter dem inn, evt strø på perlesukker. (Tips: legg et bakepapir over bollene mot slutten av steketiden for å unngå at de skulle brenne seg).
(Inspirert av Trines Matblogg, men lagd med Bremykt siden jeg har et studentbudsjett å forholde meg til. Personlig synes jeg Bremykt ble en klar vinner).

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!