Boller som lager fest i munnen ;)
200 g smør
5 dl melk
50 g gjær
2 ts kardemomme
2 ss vaniljesukker
150 g sukker
11-12 dl hvetemel
Fyll:
5 dl vaniljekrem
Pynt:
3 dl melis
2-3 ss vann
Smelt smør og bland med melk. Varm til blandingen er lunken (37°C). Smuldre opp gjæren i en bakebolle og løs opp i den lunkne smør- og melkeblandingen. Tilsett kardemomme, vaniljesukker, sukker og mesteparten av melet til en løs deig. Heves til dobbelt størrelse (ca 40 min).
Ta deigen på bakebordet og kna inn resten av melet. Form store boller som settes på bakepapirkledd stekeplate og trykkes helt flate med hånden. Etterhev i 20 min.
Trykk en stor fordypning i midten av hver bolle med fingrene og legg en stor ss vaniljekrem i fordypningen. Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Avkjøles helt.
Lag melisglasur av melis og vann og pynt bollene med glasuren.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!