Dette er min beste bolleoppskrift og jeg ble norgesmester i baking 2 ganger på rad med denne. Denne er oppskriften for alle som elsker gjærbakst og denne får ALLE til. Uansett.
Deiiiiilige sommerboller ala Nettbakeren
Sommerboller (ca 20 stk)
250 gram vann
250 gram melk (H melk)
150 gram sukker
200 gram margarin
100 gram gjær
1000 gram hvetemel (ca)
5 gram salt
5 gram kardemomme
Vaniljekrem ala Nettbakeren
Deilig vaniljekrem
400 gram H melk (4 dl)
100 gram fløte (1 dl)
120 gram sukker
80 gram eggeplommer (4 store eggeplommer)
50 gram maizena
1 stk vaniljestang/eller litt vaniljepulver
Det er jo så lett å bake denne oppskriften at selv jeg fikk det til.
1) Alt blandes sammen, enten elter du for hånd eller i maskin (ikke smelte margarin)
1 1/2) VARMT VANN. Gjæren elsker minst 37 grader :)))
2) Jeg bruker alltid og kun blå fersk gjær
3) Elte i minst 10 minutter
4) Hvile i ca 30 minutter på et lunt sted (dekk godt til)
5) kjevle avlang, pensle med vann, på med kanel og sukker
6) Rull stramt sammen og kutt tykke boller
7) Heve i minst 45 minutter, vil ha store boller
8) Steikes gyllen på 180 grader i 10 - 12 min
9) Lage melisglasur av melis og litt vann
10) SPISE OG NYTE. Bake some happy. Thats it.
Vaniljekrem
Alt bare varmes opp. Skal overhode IKKE koke. (da sprekker eggene) Kun kose seg på platen, hold den under kokepunktet for den deiligste kremen. Ved 85 grader blir den silkemyk.
Tar ca 30 minutter. Må avkjøles FØR den sprøytes på bollene.
Bruk en sprøytepose og ha MASSE på før steiking. (Ikke lage noe grop eller noe i bollene)
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!