Her er det godt med sukker, og ikke minst kardemomme. Lette og luftige boller som er enkle å lage.

Ingredienser

150 g smør
5 dl melk
1 dl sukker
1 ts salt
2-3 ts kardemomme
1 pk tørre
1200 g hvetemel
1 egg til pensling

Fremgangsmåte

1. Smelt smøret og ha i melken. Var opp til ca 40 grader.
2. Ha væsken i bakebordet og tilsett sukker, salt, kardemomme og gjær. Rør ut.
3. Tilsett nesten alt melet, og elt deigen godt sammen.
4. Forheves under plast i ca 30 min.
5. Del deigen opp i ca 24 emner og trill ut boller. Heves videre på stekebrett i ca 45 min. Sett stekeovnen på 220°C.
6. Pensle bollene med et lett pisket egg.
7. Stekes i midterste rille i ca 10-12 min.
8. Server gjerne nystekt boller oppkjørt med litt smør og ost.
9. NYT!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!