Ensaimada er en spiralformet kake som gjerne fylles med smør, krem eller syltetøy, før den dekkes av et tynt lag melis. Den tradisjonelle ensaimada var laget med smult. Denne deilige søtsaken nytes enten som frokost med en kopp varm kaffe eller som en herlig dessert på kveldstid.

Ingredienser

ca. 500 g hvetemel
70 g sukker
1/2 ts salt
40 g gjær
ca. 2 dl melk
2 egg
2 ss olivenolje
Fyll:
150 g mykt smør til smøring (bremykt steke og bake)
50 g melis
frø av 1 vaniljestang
(kan også bruke kanel
melis på topping)

Fremgangsmåte

1. Varm melken til den er lunken og bland inn gjæren og litt sukker, la den heve til dobbel størrelse i ca. 10 minutter.
2. Ta melen, resten av sukker og saltet i en bolle og rør sammen, tilsatt gjærblandingen, eggene og olivenoljen, bland alt til deigen er blank og smidig.
3. La den heve til dobbel størrelse.
4. Del deigen i 10-12 deler, trill bollene og la dem heve igjen i ca. 30 minutter.
5. Bland smøret med melis og vaniljefrø.
6. La en bolle på bakebordet, kjevle den ut til en lang og tynn oval form og smør på det myke smøret. Rull opp og rull hver eneste stykk til en sneileforme.
7. Legg sneilene på stekeplata med bakepapiren og la dem etterheve. Pensle med litt smeltet smør og bak dem i stekeovn ved 200 °C i ca. 13-15 minutter.
8. Avkjøl dem på rist og server dem med kaffe, kakao or te, de er veldig gode.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!