Store, deilige, luftige og fantastisk saftige skolebrød
1 liter melk
250 g melis
300 g Bremykt Steke og Bake
100 g gjær
1 ts kardemomme
1,5 kg hvetemel
1-2 pakker Piano Vaniljekrem
Melisglasur og kokos
1. Kok opp 0,5 L melk, Bremykt og melis.
2. Spe med resten av melken og avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C).
3. Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (anpass melmengden)
4. Elt deigen til den er smidig, og gjerne enda litt til.
5. Trill ut bollene med en gang og legg dem på stekeplater dekket med bakepapir.
6. Dekk over bollene med plastfolie og sett dem på et lunt sted i 1 time.
7. Lag en liten grop i bollen og fyll med ca 1ss vaniljekrem.
8. Stek bollene midt i ovnen ved 250°C i 8-10 minutter.
9. Avkjøl på rist og pynt med melisglasur og kokos
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!