Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

1 liter melk
250 g melis
300 g Bremykt Steke og Bake
100 g gjær
1 ts kardemomme
1,5 kg hvetemel
1-2 pakker Piano Vaniljekrem
Melisglasur og kokos

Fremgangsmåte

1. Kok opp 0,5 L melk, Bremykt og melis.
2. Spe med resten av melken og avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C).
3. Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (anpass melmengden)
4. Elt deigen til den er smidig, og gjerne enda litt til.
5. Trill ut bollene med en gang og legg dem på stekeplater dekket med bakepapir.
6. Dekk over bollene med plastfolie og sett dem på et lunt sted i 1 time.
7. Lag en liten grop i bollen og fyll med ca 1ss vaniljekrem.
8. Stek bollene midt i ovnen ved 250°C i 8-10 minutter.
9. Avkjøl på rist og pynt med melisglasur og kokos

Loading content...