Grove og saftige boller med eple. Perfekt på tur eller til søndagfrokost.

Ingredienser

5 dl skummetmelk
50 g gjær
50 g smør
2 ss sukker
1/2 ts salt
2 revet epler
1 ts kardemomme
2,5 dl havregryn
200 g fibramel
100 g grov hvete
Ca 600 g siktet hvetemel
Evt. 3 ss solsikkekjerner, hakkede nøtter eller rosiner

Fremgangsmåte

1.Smelt smøret og hell i melken. Skal være fingervarmt. Rør ut gjæren i væsken.
2. Tilsett revet eple og øvrige ingredienser. Hold gjerne igjen noe av hvetemelet for at bollene ikke skal bli for tørre. Eller tilsett mer mel om nødvendig. Elt deigen godt sammen.
3. La heve til dobbel størrelse.
4. Del deigen i 16 deler og trill boller som settes på en bakeplate. Evt. pensle med melk og dryss over sesamfrø.
5. La heve i ca 30 min.
6. Stekes i 10-15 min. på 225 grader midt i ovnen. Avkjøles på rist.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!