Jeg elsker å holde på tradisjoner, spesielt når det kommer til bakst. Her får du en helt nydelig oppskrift på Fastelavensboller i en litt sunnere versjon. Disse bollene bare smelter på tunga i hver en bit du tar og du blir aldri lei !

Ingredienser

Til ca. 24 boller:
- 6dl melk
- 150g smør
- 1 pakke fersk gjær evt 50g tørrgjær
- 300g havregryn
- 300g fullkornsmel
- 400g hvetemel
- 2ts vaniljesukker
- 2ts kardemomme

Fremgangsmåte

1. Start med å smelte smøret og ha i den kalde melken. Blandingen blir da lunken og du kan da røre inn gjæret litt og litt av gangen.
2. Bland sammen havregryn, fullkornsmel, hvetemel, vaniljesukker og kardemomme i en tørr bolle.
3. Tilsett smørblandingen og elt alt godt sammen i 10-15 minutter - til deigen slipper bollen.
4. Hev deigen på et lunt sted under plast eller et håndkle til dobbel størrelse - i ca. 45 minutter
5. Del deigen i 24 deler og trill til boller. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og la de få heve i 20-30minutter
6. Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen i 225gr i 5-10 minutter.
7. Avkjøles på rist og nyt de nystekt med pisket krem og ferske bær !

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!