De beste og saftigste bollene, med tangzhong teknikken. holder seg saftige til dagen etterpå

Ingredienser

100 g bremykt
550 g hvetemel
100 g sukker
4 dl melk
25 gram fersk gjær
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
¼ ts salt
1 egg/melk til pensling

Fremgangsmåte

1. Lag jevning av 40 gram mel og 2 dl melk ved å varme til kokepunktet i en kjele så den tykner. Avkjøl. Bland jevning og resten av ingrediensene i en bolle. Smuldre gjæren rett i bollen.
2. elt deigen i kjøkkenmaskin. smør i terninger tilsettes når deigen har eltet ca 8 minutter.
3. Deigen eltes totalt ca. 15 minutter, og på full guffe siste 5 min. Test om deigen er klar ved å ta litt deig og dra den fra hverandre. hvis du lage en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig.
4. Sett deigen til heving under klede eller plastpose.
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse, kan de trilles ut til boller og settes til heving ca. 40 minutter.
6. pensle med eggmelk før de Stekes på 225 grader over og undervarme i 8-10 minutter

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!