Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

5dl lettmelk
100g bremykt
100gfarin
2ss luftigere bakst
50g gjær( tørrgjær)
2toppet teskjeer kardemomme
Ca 6dl hvetemel

Fremgangsmåte

1. Varm smør og hell opp i melken (ca37grader) ha i bakebollen
2. Tilsett deretter farin
3. Mål opp halve melmengden, tilsett kardemomme og tørrgjæren og sil den gjennom en sil en gang før du tilsetter den i væsken du har.
4. Rør om.. Bruk gjerne kjøkken maskin
5. Tilsett resten av melet litt og litt.
6. Deigen skal ikke være for fast heller litt løs men grei og arbeide med .
7 . Sett til heving til dobbel størrelse...
8. Ca 16 stk boller formes og heves gjerne inne i ovnen på ca 30 grader
9. Stekes på 230 i 10-12min

Loading content...