Verdens beste boller som er luftige som skyer, lages i en liten pause i hverdagen. Står og godgjør seg selv og er akkurat passe ferdig mengde boller til en sulten tenåring med venner eller en barnebursdag, eller kanskje en klubbkveld med venninner.. God og fryses også :) smurt med bremykt og deilig hjemmelagd plommesylte eller rørt jordbær. Himmels lykke :)

Ingredienser

5dl lettmelk
100g bremykt
100gfarin
2ss luftigere bakst
50g gjær( tørrgjær)
2toppet teskjeer kardemomme
Ca 6dl hvetemel

Fremgangsmåte

1. Varm smør og hell opp i melken (ca37grader) ha i bakebollen
2. Tilsett deretter farin
3. Mål opp halve melmengden, tilsett kardemomme og tørrgjæren og sil den gjennom en sil en gang før du tilsetter den i væsken du har.
4. Rør om.. Bruk gjerne kjøkken maskin
5. Tilsett resten av melet litt og litt.
6. Deigen skal ikke være for fast heller litt løs men grei og arbeide med .
7 . Sett til heving til dobbel størrelse...
8. Ca 16 stk boller formes og heves gjerne inne i ovnen på ca 30 grader
9. Stekes på 230 i 10-12min

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!