Deilige, luftige snurrer fylt med lemoncurd og blåbær

Ingredienser

Lemon Curd:
Skall av 2 sitroner
1,5 dl sitronsaft (2 store sitroner)
85 g Bremykt
160 g sukker
2 hele egg
1 eggeplomme
Boller:
25 g gjær
3 dl H-melk
100 g sukker
1 egg
2 ts kardemomme
en klype salt
600 g hvetemel
100 g romtemperert Bremykt
150 g frosne blåbær
1 egg til pensling
perlesukker

Fremgangsmåte

Lemon Curd:
Vask sitronene og tørk de godt.
Riv skallet av 2 sitroner med et zest-jern, og press saften av sitronene.
Ha Bremykt og sukker i en bolle over en kjele med kokende vann (vannbad) slik at det smelter. Ha i skall og sitronsaft.
Visp sammen egg og eggeplomme og ha dette oppi bollen med det andre.
Over vannbad rører du jevnlig til det tykner, ca 15 min. Pass på at det ikke kommer vann oppi sitronkremen.
Avkjøl og ha i tett glass som du setter i kjøleskapet.
Lemoncurden vil tykne ytterligere når den blir kald.
Må derfor lages noen timer før bruk, gjerne dagen før.
Boller:
Smuldre gjær i en bakebolle og ha i lunken H-melk.
Bland til gjæren er oppløst, og ha i sukker, sammenpisket egg, kardemomme, salt og mel. Elt i kjøkkenmaskin i ca 5 min. Ha i Bremykt i terninger, og elt videre i 5-10 min til deigen er blank og smidig.
Hev på lunt sted i ca 30-40 min.
Kjevle ut deigen til et rektangel, ha på lemoncurd og frosne blåbær.
Rull sammen fra langsiden, og skjær skiver på ca 2 cm. Ha de i muffinsformer og sett på bakeplate. La de etterheve ca 40 min.
Pensles med egg og strø på perlesukker, om du har.
Stekes på 225 grader i 12-14 minutter.
Avkjøl på rist og strø på melis rett før servering.
Kan bytte ut lemoncurd med vaniljekrem om ønskelig, det smaker også godt!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!