Bremykt Logo

Tangzhong er en asiatisk bakemetode som gir utrolig saftig bakst og som oppleves fersk lenger. Metoden tar utgangspunkt i en jevning av mel og væske som videre tilsettes en vanlig gjærdeig. Mange av oss har erfart at dagsgamle lussekatter fort kan bli litt tørre. Med denne oppskriften trenger du ikke å bekymre deg for det.

Ingredienser

(16 stk.)
Jevning:
40 g hvetemel
2 dl helmelk
0,25 g safran
Deig:
100 g Bremykt Original, romtemperert
1 ½ dl helmelk
400 g hvetemel
18 g fersk gjær
0,25 g safran
1 strøken ts kardemomme
100 g sukker
Til pensling og pynt:
1 egg, sammenvispet
Rosiner
Kle to stekebrett med bakepapir. Etter heving, forvarm stekeovnen til 220 ˚C, over og undervarme.

Fremgangsmåte

Jevning:
Ha hvetemel og melk en liten kjele, pisk godt sammen og varm opp til det tykner, rør inn safran, ta vekk fra platen og avkjøl til den er lun.
Deig:
Ha jevning og resten av ingrediensene, utenom Bremykt i en miksebolle. Elt på middels hastighet i 8-10 minutter, tilsett Bremykt i mindre biter, elt videre ca. 10 minutter, med høy hastighet de siste 5 minuttene. Sjekk om deigen er elastisk ved å dra den forsiktig fra hverandre. Dersom du kan dra ut en tynn gjennomsiktig hinne er deigen ferdig eltet.
Dekk bakebollen med plastfilm og hev deigen til dobbel størrelse. Dette tar ca. 1 time. Ha deigen på melet bakebord og del i like store emne. Rull ut emnene ut til lange fingertykke pølser (ca. 40 cm) og form til lussekatter.
Legg på stekebrett og pynt med rosiner. Dekk til med plastfilm eller kjøkkenhåndklede og etterhev ca. 30 minutter eller til dobbel størrelse.
Pensle med sammenvispet egg, dytt ned rosinene dersom de ligger oppå deigen. Stek på midterste rille ca. 8-9 minutter, til lussekattene er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Tips:
Dersom du er ekstra glad i lussekatter med safransmak, doble mengden til 0,5 g safran og dropp kardemomme i oppskriften.