Bremykt Logo

De aller saftigste og luftigste hvetebollene jeg vet om! Baker alltid firedobbel porsjon og alle bollene forsvinner som dugg for solen.

Ingredienser

5,5 dl hvetemel
50 g smør
1/2 ts salt
3/4 dl sukker
1/2 ts kardemomme
2dl melk
25 g gjær
Egg til pensling

Fremgangsmåte

Varm melken til den er fingervarm i kjele eller mikrobølgeovn, løs deretter gjæren i melken. Hell blandingen i en bolle og tilsett salt, sukker og kardemomme. Bland sammen enten for hånd eller med kjøkkenmaskin og tilsett gradvis melet. Når alt melet er blandet inn deles smøret i terninger og tilsettes deigen. Elt i ca 5 minutter eller til smøret er helt oppløst i deigen. Hev til dobbel størrelse på et lunt sted med et håndkle over. Når deigen er ferdig hevet, rull boller og plasser dem på et stekebrett dekket med bakepapir. Dekk bollene med et håndkle og etterhev. Knekk ett egg i en kopp og pensle bollene med eggeblandingen for en sprø og gyllen overflate. Bollene stekes ved 250 grader i ca 10 minutter.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!