Verdens beste boller med smak av vanilje og en deilig luftig og myk konsistens.velduftene boller som bare får deg i godt humør og gir deg bakelyst.

Ingredienser

800gram hvetemel,450ml helmelk,200gram sukker 100gram bremykt,2 pk tørrgjær,4 ts vaniljesukker,1vaniljestang,2/4 ts salt.

Fremgangsmåte

1. Bland alt det tørre (sukker,mel,vaniljesukker,1pk gjær) 2. Varm melken til 40 grader ha i vaniljestangen delt i to og la det trekke til melken er ca 36 til 37 grader altså kroppstemperatur. Ta så ut vaniljestangen og tilsett 1 pk tørrgjær rør rundt og la det trekke I ca 2 min. Bland så melken med det tørre (mel,sukker,vaniljesukker) i kjøkkenmaskinen i ca 7 min på lav hastighet. Så smelter du smøret og lar det av kjøles til du kan ta på smøret, Bland i salt i smøret og blander det inn i deigen i en tynn stråle og lar maskinen stå og jobbe i ca 7 nye minutter til du ser at deigen samler seg igjen og blir glatt og fin. Hev deigen i stekovnen på 40 grader i 45 min i en smurt bakebolle som tåler å stå i ovnen. Velt så deigen ut på benken og kna den. Bruk lite eller ikke noe mel på benken men bremykt istedenfor under utbakingen. Del deigen opp i evner som veier 100gram per bolle da blir det store boller.ønsker man mindre boller del opp evner på 75gram per bolle. Trill ut bollene og legg de relativt tett i en ovnsform som er dekket med bakepapir.de skal heve inn i hverandre så de får myke kanter.sett så ovnen inn i ovnen igjen på 50 grader å hev di i 45 nye minutter. Ta så bollene ut av ovnen å skru opp temperaturen til 175 grader stek de små bollene på 75 gram i ca 13 til 15 min mens de på 100gram stekes i 15 til 18 min. Når bollene er ferdig og stått litt på benken kan du strø ett tynt lag med melis over de og nyte nystekte vaniljeboller. Disse er like gode dagen etter og blir som nybakte hvis du varmer de I mikroen i ca 10 sekunder. Spis de som de er eller ta på favoritt syltetøyet eller brunost. Disse bollene kan også fylles med hapå eller vaniljekrem før steking.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!