Utrolig god kringle med daim melis, smør og vaniljesukker i fyllet. Helt uimotståelig!

Ingredienser

600 g hvetemel
100 g sukker
1,5 ts kardemomme
100 g Bremykt steke og bake
3,5 dl lettmelk
50 g gjær
1 egg
Fyll:
150 g smør
125 g melis
4 ts vaniljesukker
2 doble Daim (eller fire små)
Egg til pensling, melis til pynt

Fremgangsmåte

1. Bland alle de tørre ingrediensene sammen.
2. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til 37 grader.
3. Smuldre fersk gjær i smør/melkeblandingen og rør rundt så den blir oppløst.
4. Bland melblandingen med smør/melkeblandingen i en stor bakebolle, og kakk et egg som du også har oppi deigen.
5. Kna deigen godt sammen (gjerne med kjøkkenmaskin), til den er jevn og smidig. Tilsett mere mel hvis behov.
6. Sett deigen på et lunt sted og la den heve i 1 time.
7. Visp sammen mykt smør, melis og vaniljesukker og hakk daim. Sett til side til deigen er ferdig hevet.
8. Når deigen har hevet ferdig, knar du den sammen igjen og kjevler den ut til to avlange leiver (det er nok deig til en stor kringle eller to små).
9. Smør over fyllet på begge leivene og strø over hakket daim.
10. Rull leivene sammen til to pølser, og legg enten på en stor bakeplate mot hverandre slik at det blir en stor kringle, eller lag to små kringler på to bakeplater.
11. Du kan klippe små snitt i kringlen som du bretter annenhvergang til høyre og venstre hvis du vil lage klippekrans.
12. Pensle med sammenpisket egg.
13. Etterheves i 45 min, og stek den så i ca. 45-50 min på 180 grader.
14. Når kringlen er avkjølt lages melisglasur av melis og vann.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!