Jeg har mye bakeerfaring ift alderen min, og er det èn ting jeg har testet mye, er det nettopp kanelknuter. Etter mye testing har jeg endt opp med denne oppskriften som jeg syns er fantastisk, fyllet i knutene karamelliseres under steking, så nystekte knaser de godt i munnen. Perfekte å ha i fryseren!
5 dl lettmelk
150 gram bremykt
150 gram melis
800 gram hvetemel
1 ts kardemomme
1 klype salt
1 pose tørrgjær
Kanelfyll:
150 gram bremykt romtemperert
200 gram melis
4 ts kanel
2 ss lys sirup
1. Varm opp melk, smør og melis til fingervarmt.
2. Bland det tørre i en bakebolle og ha i melkeblandingen, la gjerne deigen gå i kjøkkenmaskin et par minutter.
3. Trill bollene ut med en gang, kjevle deigen ut til et rektangel, smør på kanelfyllet, brett deigen dobbelt og skjær remser med et pizzahjul (OBS: Ta høyde for at de ikke har hevet ennå og kutt små remser). Ta ei remse og legg foran deg, begynn ved enden som er splittet, del på langs, men ikke helt opp, den skal fortsatt henge sammen. Rull de to remsene inn i hverandre og rull sammen til en knute. Gjenta med resten.
4. Hev i 1 time.
5. Pensle med egg og perlesukker
6. Stek på 250 grader i 7-10 min.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!