Fantastisk luftige kanelsnurrer med sukker og kanel som skal nytes nystektere tt fra ovnen.

Ingredienser

Deig (24 boller)
100 gram Bremykt smør
5 dl melk
50 gram gjær (en pose tørrgjer)
1/2 ts salt
100 gram sukker
1 stk egg
1 kg hvetemel/ speltmel
Fyll
200 gram Bremykt smør
100 gram sukker
50 gram kanel
Pensling
2 egg
50 gram sukker

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Varm blandingen til 37 grader (kroppstemperatur) og rør ut gjæren i melblandingen. I en bolle rører du sammen egg, sukker og salt, for deretter å tilsette melkeblandingen. Deretter blander du inn melet mens du rører slik at det blir en jevn deig. Elt deigen til den blir smidig og la den heve på et lunt sted til den er dobbelt så stor (ca. en time).
Sett stekeovnen på 200 grader. Smelt smør i en kjele og tilsett sukker og kanel til fyll. Kjevle ut deigen i form av et rektangel. Smør fyllet over deigen og brett kortsiden over. Skjær ca. to cm brede remser langs hele deigen. Tvinn remsene og sett en knute på de. Endene på knuten surrer du bare rundt knuten igjen, slik at de skjules. Pensle bollene med egg og strø sukker over til slutt.
Stekes på midterste rille i ca. 10-15 minutter. Kanelsnurrene er ferdige når de har en gyllen overflate. Avkjøles på rist. Kan gjerne fryses ned og varmes i ovnen etter tining. Da smaker de som nybakte igjen!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!