Verdens beste skoleboller med vaniljekrem og melis.
1 liter lettmelk
300g Bremykt Steke og Bake
250g melis
100g gjær
1ts kardemomme
2kg hvetemel
Fyll:
1pk vaniljekrem
50g melis blandes ut i vann
1pk kokosmasse
1. Kok opp melk, Bremykt Steke og Bake og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm
2. Rør ut gjæren i væsken
3. Bland i kardemomme og hvetemel
4. Elt deigen til den er smidig. Tilsett mer mel om nødvendig
5. Del deigen i to. Form hver del til en pølse, og del pølsene i 20 like store biter. Rull ut bitene til runde boller. Legg bollene på bakepapirdekkede stekeplater
6. La bollene heve lunt under et klede i ca 1 time
7. Hell vaniljekrem i en kremsprøyte. Lag en grop i hver bolle og fyll med vaniljekrem
8. Stek bollene midt i ovnen på 250gr i 7-10 min
9. Avkjøl bollene på rist
10. Dypp hver bolle i melisblandingen, dypp deretter i kokosfyll.
11. Bollene er nå klare til servering
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!