De luftigste boller hvor kombinasjonen av sitron og ingefærkrem gir deg en fantastisk smaksopplevelse

Ingredienser

Bolledeig:
Ca. 500 g hvetemel
100 g finkornet sukker
35 g fersk gjær for søte deiger
1 ts kardemomme
100 g romtemperert Bremykt Steke & Bake
1 ss rapsolje
3,5 dl h-melk
Fyll:
Revet skall av 2 økologiske sitroner
50 g lyst Muscadovosukker (alternativt vanlig brunsukker)
125 g romtemperert Bremykt Steke & Bake
Litt raspet ingefær
1 egg til pensling
Litt perlesukker på toppen, gjerne svensk type

Fremgangsmåte

Bland ca. 400 g av melet med kardemomme og sukker. Smuldre gjæren i en annen bolle og løs opp denne i romtemperert melk. Tilsett ca. 1 ts sukker i melkeblandingen og rør godt. Hell melkeblandingen over i melblandingen og bland. Tilsett litt og litt mel mens kjøkkenmaskinen går, helt til deigen så vidt slipper bollen. Tilsett olje og smør i små terninger og elt i ca. 5 minutter til. Hev på et lunt sted i 40 minutter hvis du har det travelt, hvis ikke hever du til dobbel størrelse i romtemperatur.
Fyll
Bland alt utenom ingefæren godt sammen. Riv ingefær på et fint rivjern og tilsett litt og litt i smørkremen. Ingefær er sterkt så ikke tilsett for mye, smak deg frem. Jeg benyttet ca 1 ts finrevet ingefær. Kjevle ut en firkant av bolledeigen som er ferdig hevet. Smør utover fyllet på halve deigen og brett den andre halvdelen over. Skjær 2 cm brede strimler. Tvinn hver strimmel og form til en kringle. Sett bollene til heving på et bakepapir i 30 min. Pensle bollene med et sammenvispet egg og dryss over litt perlesukker. Stek på 225 grader i ca. 10 minutter.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!