Brune pinner

Gode brune pinner til jul

Tor Martin Vrangsund

0 vurderinger
Skriv ut

Ingredienser

200 g sukker
200 g margarin
1 eggeplomme
1 ss sirup
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
7 dl hvetemel

perlesukker
hakkede mandler

Fremgangsmåte

Løs natron i litt eddik. Rør smør og sukker hvitt, bland deretter inn resten av ingrediensene (bland inn litt og litt av melet).

La deigen hvile noen timer før den rulles til tynne pølser og kjevles til stenger på stekebrett. Blir ca. 5 stenger avhengig av tykkelse og bredde på stengene.

Pensle med eggehviten fra egget og dryss på perlesukker (og evt. hakkede mandler).

Stek ved 185 grader Celsius i ca. 15 min.
Stengene skjæres opp rett etter at de er kommet ut av ovnen. Avkjøles noen minutter på stekebrettet før de flyttes over til en rist.

Cookies
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet