Havrekjeks med kokos og sjokolade

Nydelige myke havrekjeks med sjokoladebiter og tørket kokos!

12106809 864868176968100 1460773517238826059 n
Betina Enger Jonas

Dette er den første oppskriften jeg lagde helt selv, og den ble utviklet og forbedret på et lite tekjøkken oppe på hybelen min. Den blir nå laget til jul hvert år, og den er like populær hver gang jeg lager den.

Ingredienser

100 g smør (egnet til baking)
1 dl hvitt sukker
0,5 dl brunt sukker
1 stort egg
1 ts vaniljesukker/Vanilla bean paste
1 ts bakepulver
2,5 dl hvetemel
2 dl havregryn (små, lettkokte)
2 ss kokosmasse
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte

1. Pisk mykt smør og både hvitt og brunt sukker til smørkrem.
2. Pisk egget og rør i.
3. Ha i vaniljesukker, bakepulver og hvetemel og rør til en jevn deig.
4. Bland så inn havregryn, kokos og til slutt hakket sjokolade.
5. Lag små kuler av deigen og sett dem på stekebrett.
6. Stek kjeksene midt i ovnen ved 200°C i ca 10-12 min. Til de får en gyllen farge.
7. Avkjøles på rist.

Cookies
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift