Bremykt Logo

Jeg elsker brownies! Og brownies som kjeks smakte helt fantastisk. Med det lille hintet av maldonsalt på toppen gjorde det lille ekstra

Ingredienser

200 gr mørk sjokolade
125 gr Bremykt
150 gr sukker
100 gr brunt sukker
2 egg
130 gr mel
3 ss kakao
1 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt
litt maldonsalt for å strø på toppen av kjeksene

Fremgangsmåte

Start med å sette ovnen på 180 grader.
Finn frem to stekebrett å ha på bakepapir.
Vei opp alle ingrediensene.
Smelt smør og sjokolade over vannbad. Når alt er smeltet. Ta bollen av varmen og la den avkjøle seg.
Pisk opp egg, vaniljeekstrakt, sukker og brunt sukker. La den piske på høy hastighet i 5 minutter.
Ha så i sjokoladeblandingen. La dette mikses sammen i 1 minutt.
Ta å sikt de tørre ingrediensene. Ha det i blandingen å miks sammen til det er blandet godt sammen.
Dette er en ganske løs kjeksmasse. Så jeg bruker en isskje til å porsjonere ut kjeksene på stekebrettene.
Det er 5 kjeks per brett. Disse blir store. Ha godt med mellomrom mellom kjeksene.
Du kan lage dem mindre om du vil det. Det blir 10 stk store kjeks.
Strø over med litt maldonsalt på kjeksene.
Stekes midt i ovnen i ca 12 min.
La dem avkjøle seg på brettet når de er ferdige. De er veldig myke når de komme ut av ovnen. De blir hardere når de blir kalde.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!