Bremykt Logo

Sprø kjeks med smak av mørk sjokolade, fruktig sødme fra kirsebær og et fyldig hint av jul i form av kanel. Enkle å lage, og enda enklere å like!

Ingredienser

200 gram Bremykt, romtemperert
100 gram melis
300 gram hvetemel
2 ss bakekakao
1/2 ts kanel
1 eggeplomme str. M-L
4 ss kirsebær syltetøy
1 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

Pisk sammen smør og melis.
Sikt sammen mel, kanel og bakekakao.
Rør lett sammen med smørblandingen.
Tilsett eggeplommen og rør godt.
Rør inn syltetøyet og vaniljen.
Ha deigen over på en bakeplate og form til en haug som du trykker litt flat. Eventuelt form til en pølse.
Pakk inn i plastfilm og legg den i kjøleskapet.
La deigen hvile i kjøleskapet i minst 1 time.
Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle deigen på en melet overflate, til deigen er noen cm tykk. Trykk ut former, og legg på en bakepapirkledd stekeplate.
Eventuelt skjær skiver av pølsen som du ruller til kuler og trykker lett flate.
Stek på 180 grader i ca. 9 -12 minutter, avhengig av tykkelse.
Avkjøl helt på rist før du pynter kjeksene med det du måtte ønske. For eksempel melisglasur, non stop, kakestrø, eller som jeg har gjort her, med smeltet sjokolade. Jeg bruker en sprøytepose med en tip med veldig lite hull for å få tynne fine linjer av glasur, men du kan også bruke et kremmerhus av papir om du vet hvordan du lager det. Det gjør nemlig ikke jeg, så jeg bruker alltid de plastikkposene til glasur!
Oppbevares i lufttett boks, i romtemperatur.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!