Bremykt Logo

Verdens beste alfajores kjeks med en deilig dulce de leche fyll

Ingredienser

(20 kjeks)
Deigen til kjeksene:
125g mel
75g maizena
7,5g gjær
75g sukker
80g Bremykt smør
1/2 ts vanilje essens
1/2 ss Nutella/ nugatti sjokolade
2 ss vann
1 egg
Fyll:
Dulce de leche
Kokesjokolade

Fremgangsmåte

1. Smør og sukker } røres hvit
2. Tilsett vanilje essens, egg, nutella/nugatti sjokolade og vann. } bland alt sammen
3. Sikt mel, gjær og maizena opp i blandingen.
4. Kna deigen.
5. Pakk den inn i plast og la den stå kjølig 15min.
6. Sett på ovnen 180 grader
7. Kjevl deigen til 4 mm tykk.
8. Kutt sirkler mellomstore og sett de på et brett.
9. I ovnen 6-7 min. på 180 grader.
10. La avkjøles
11. Fyll med dulce de leche mellom kjeksene.
12. Dekk med sjokolade
Hvis du kan ikke finne dulce de leche, du kan lage selv av en boks med kondensert melk.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!