Bremykt Logo

Disse cookiesene er det du kan unne deg med god samvittighet til og med i ukedagene. De er laget med sammelt hvete og havregryn, som gjør at de er rike på fiber, og gjør at de ikke blir like usunn som vanlige cookies. De er sprø utenpå og myk inni, og er helt fantastisk med et glass kald melk!

Ingredienser

Smør 100g bremyk
1,5 dl sukker
3 egg
1 ts vaniljesukker
3 dl sammalt hvete finmalt
3/4 ts natron
3/4 ts salt
2 ts kanel
1/8 ts bakepulver
3 dl lettkokte havregryn
4 ss kakao

Fremgangsmåte

1. Sett ovnen på 180 grader og bland sammen romtemperert bremyk, sukker og egg med en elektrisk visp.
2. Bland inn alt det tørre og rør det godt inn helt til du får en jevn deig.
3. Legg fram et bakeark, og begynn å forme deigen til små kuler (ca 1 ss i hver kule). Fordel de godt på brettet (ca 9 på hvert brett), og stek midt i ovnen i ca 13-15 min.
4. La de ligge litt på stekebrettet litt før du tar de over på en rist for å kjøles ned. Legg gjerne et bakeark på risten slik at de ikke faller igjennom.
5. La de kjøles litt ned før du serverer dem med et glass melk.
Blir ca 15 cookies.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!