Biscotti

Biscotti er for mange kjent som italienske kjeks som dyppes i sterk kaffe, eller Vin Santo. De kan enkelt varieres med ulike typer nøtter, frukt og sjokolade. Her er det bare å teste seg frem til sin favoritt.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(Ca.120 stk)

150 g Bremykt, romtemperert
250 g sukker
3 store egg (ca. 180 g)
Finrevet skall fra 1 stor appelsin
400 g hvetemel (i dl)
1 ½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
50 g tranebær, grovhakket
100 g mandler, grovhakket
40 g pistasjnøtter, grovhakket

Fremgangsmåte

Pisk raskt sammen smør og sukker, tilsett egg, rør godt. Bland inn appelsinskall, mel og bakepulver. Grovhakk tranebær og nøtter, ha i og bland godt sammen. Rull deigen til 6 lange pølser (like lange som stekebrettet) ca. 3 cm i diameter og fordel på 2 stekebrett med bakepapir. Trykk pølsene litt forsiktig ned og la de stå kjølig 20-30 min. Stek biscottien ved 180 °C, 20-25 min, til de litt gylne. Ta kakene ut av ovnen og skjær tynne skiver (ca. ½ cm) på skrå mens de fortsatt er varme. Legg skivene tilbake på stekebrettet og stek videre 5-8 minutter. Avkjøles.

Tips:
Kakene er svært holdbare i en lufttett boks. Dypp gjerne kakene i hvit eller mørk sjokolade dersom du ønsker det.

Cookies
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere