Bremykt Logo

Gled dine kjære eller kjæreste med nydelige vaniljekjeks med bringebærsyltetøy på pinne.

Ingredienser

Denne oppskriften gir ca. 24 stk.
200 g Bremykt Original (kald)
230 g hvetemel
100 g potetmel
110 g melis
1 ts vaniljesukker
1 -2 ss kald lettmelk
Ca. 3 ss bringebærsyltetøy
Trepinner

Fremgangsmåte

Smuldre sammen smør, hvetemel, potetmel, melis og vaniljesukker. Bland raskt sammen, tilsett litt melk, så deigen binder seg sammen. Legg deigen i en plastpose og sett kjølig minst 1 time.
Sett ovnen på 180 °C. Legg bakepapir på stekebrett.
Kjevle ut deigen på melet bakebord, til den er ca. 2-3 mm tykk. Stikk ut hjerter. Lag en liten grop med fingrene i midten, pass på at det er deig under. Ha i syltetøy og stikk inn en pinne på spissen av hjertet.
Stek kakene på midterste rille ca. 10 minutter eller til de så vidt er gylne. Avkjøl.
Tips:
Bruk syltetøy på flaske med tut, da er det enklere å få syltetøyet pent. Varier gjerne med andre typer som jordbær eller blåbærsyltetøy.