Reinsdyrkjeks

Det er alltid gøy å lage litt nye varianter på de tradisjonelle småkakene. Her er tyske skiver forkledd til søte julekjeks, enkelt pyntet med smeltet sjokolade og sjokoladelinser.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

250 g Bremykt Original, kald
6 ½ dl hvetemel
½ dl sukker
1 stor eggeplomme
75 g skåldede malte (eller finhakkede) mandler
Litt Bremykt til smøring av stekebrett

Pynt:
150-200 g smeltet kokesjokolade
Røde sjokoladelinser

Fremgangsmåte

Bland sammen hvetemel og sukker. Smuldre inn smør, tilsett eggeplomme og mandler. Arbeid deigen til den er jevn. Del den i to og trill den til tykke stenger ca. 3 cm. Dekk med plast og sett kjølig minst 6 timer og helst natten over. Sett stekeovnen på 180 °C. Skjær pølsene i ½ cm tykke skiver. Form de helt runde med fingrene. Legg de på smurt stekebrett og stek de på midterste rille 10-15 minutter, til de er gylne og sprø. Avkjøl.

Smelt sjokolade over vannbad, ha det i en sprøytepose med tynn tipp, eller i et kremmerhus som du lager av bakepapir. Sprøyt mønster, fest nesa med litt sjokolade.

Tips:
Sjokoladelinser fås kjøpt i bakehylla på de fleste dagligvareforretninger.
Ønsker du litt grovere småkaker, finhakk mandlene.

Cookies
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet