Reinsdyrkjeks

Det er alltid gøy å lage litt nye varianter på de tradisjonelle småkakene. Her er tyske skiver forkledd til søte julekjeks, enkelt pyntet med smeltet sjokolade og sjokoladelinser.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

250 g Bremykt Original, kald
6 ½ dl hvetemel
½ dl sukker
1 stor eggeplomme
75 g skåldede malte (eller finhakkede) mandler
Litt Bremykt til smøring av stekebrett

Pynt:
150-200 g smeltet kokesjokolade
Røde sjokoladelinser

Fremgangsmåte

Bland sammen hvetemel og sukker. Smuldre inn smør, tilsett eggeplomme og mandler. Arbeid deigen til den er jevn. Del den i to og trill den til tykke stenger ca. 3 cm. Dekk med plast og sett kjølig minst 6 timer og helst natten over. Sett stekeovnen på 180 °C. Skjær pølsene i ½ cm tykke skiver. Form de helt runde med fingrene. Legg de på smurt stekebrett og stek de på midterste rille 10-15 minutter, til de er gylne og sprø. Avkjøl.

Smelt sjokolade over vannbad, ha det i en sprøytepose med tynn tipp, eller i et kremmerhus som du lager av bakepapir. Sprøyt mønster, fest nesa med litt sjokolade.

Tips:
Sjokoladelinser fås kjøpt i bakehylla på de fleste dagligvareforretninger.
Ønsker du litt grovere småkaker, finhakk mandlene.

Cookies
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original, Mykere og Flytende