Smørkjeks med smak av vanilje

Dette er en en enkel og allsidig kjeks som kan spises som den er, eller serveres til iskrem, som makroner med fyll mellom eller som bunnen i en ostekakedessert.

Image
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

Kjeks:
2 ss sirup
100 g melis
2 ts vaniljesukker
250 g mel
2 egg
100 g Bremykt Flytende

Sitronglasur:
Saften fra ½ sitron
Melis
Rør sammen og lag den så tykk som du ønsker.
Ristede valmuefrø

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til kjeksen godt. Røra er litt rennende, og den fordeles enklest på et bakepapirkledd stekebrett med en sprøytepose. La røra flyte litt utover etter at du har hatt den på stekebrettet. Stekes midt i ovnen på 160 grader i ca. 8- 10 minutter. Dette er en allsidig kjeks. Den er myk i midten etter at den er ferdigstekt. Etter en dag på kjøkkenbenken er den hard.

Kjeksen kan spises som den er, den kan brukes i bunnen av et dessertglass med litt ostemasse oppå = kjempegod ostekake til dessert, den kan brukes som tilbehør til iskrem eller du kan ha iskrem mellom to av kjeksene = sandwich. Om du lager små kjeks, kan de serveres med litt krem (av det du måtte ønske og som passer til det) mellom, og du har lettvinte «makroner». Hva med å toppe dem med en frisk sitronglasur og ristede valmuefrø?


Oppskrift og bilde er levert av Tove Holter.

Cookies
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift