Kokos & havrekuler

Denne baksten levde jeg på når jeg kjente jeg trengte noe godt til kaffen og gjerne noe som man kunne bite ordentlig i. Det som var spesielt også var at bremykt gjorde teksturen så god og behagelig å bite i, perfekt til kaffen!

B347b296 b2de 4fad 9a76 fec1eb199152
09ffdda2 911c 48db ab53 6bd76815a928
Mona Alexandra Bernhardsen

Denne oppskriften har vært min stolthet som jeg har servert til venner og familie. Ikke bare blir den hedret, men også lagret i fryseren slik at jeg til hver en tid kan nyte og se frem til en liten godbit.

Ingredienser

(20 pers)
3 dl havregryn
120 g bremykt (for bedre konsistens)
3 ss kakaopulver
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
3 ss fersk espresso
2 dl kokos til pynt

Fremgangsmåte

1. Bland alle tørre ingredienser (utenom sukker) godt sammen og sett til side.

2. På lav temperatur smelt bremykt i kjele og tilsett sukkeret.

3. La dette småkoke under omrøring til sukkeret og smøret er gradvis smeltet. Dette gjør slik at man ikke kjenner sukkerkornene når man spiser kulene.

4. Ta kjelen av varmen og rør litt til før du litt etter litt tilsetter de tørre ingrediensene under omrøring.

5. Tilslutt tilsetter du ønsket mengde med espresso, jeg anbefaler 3 ss for de som er glad i et skikkelig kaffe-kick. Her kan du gjerne smake deg til.

6. Sett kjelen kaldt i 30 min.

7. Rull sammen rundt 20 - 25 kuler og plasser de på et bakepapir slik at de ikke setter seg fast. Her igjen kan du justere etter hvor store du ønsker kulene.

8. Umiddelbart rull kulene i kokos før du setter de kaldt igjen. Her kan du også være kreativ ved å f.eks rulle kulene i lakrispulver, røbetpulver, hakkede pistasjnøtter, ja kreativiteten kan bare slå løs her. Her rullet jeg de i kokos og lakrispulver for en liten overraskelse til kaffen.

9. Sett kaldt i en time før det nytes. Kan også fryses ned for oppbevaring og smaker best kald. Et tips er å fryse de og sette de frem 30 min før servering for en mer forfriskende og avkjølende opplevelse som en god kontrast mot kaffen!

Cookies
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet